LOCATIE

EEN VERBORGEN PAREL

BLIKSPUIT moest op een plek komen waar veel natuurlijk licht binnen viel. Een fijne plek waar, wanneer de zon schijnt, je kunt meegenieten van de zonnestralen.

De zoektocht naar de plek was nog niet zo makkelijk. Veel pijpenladen met alleen ramen aan de voorkant. Het idee om BLIKSPUIT te beginnen begon al halverwege 2016. Maar de zoektocht naar de perfecte locatie was een lange.

Toen opeens viel het oog van Krysten-Aukje op het hoekpandje op over de kelders nr. 28. Schuin tegenover het beeld van Mata Hari. Een straat met een mooie gracht. De straat waar vroeger, zo doet de straatnaam al vermoeden, oude bierkelders zaten. Met een verlaagde kade om het laden en lossen van schepen te vergemakelijken.* Een mooi stukje Leeuwarden met een hoekpand met veel ramen.

Het pandje stond al een tijdje leeg, er zaten grote platen waar lichtbakken op zaten boven de bovenste ramen. Niet perse een pand waar je oog op zou vallen, maar toch besloten we binnen te kijken. En Krysten-Aukje keek door de mankementen heen. En daar had ze gelijk in. Want de schelp is opengebroken en de parel onthuld. Een prachtig, licht, hoog hoekpand. De perfecte locatie voor BLIKSPUIT!

*Bron: historischcentrumleeuwarden.nl